Verantwoord geld lenen doet u zo

/ augustus 3, 2016

Verantwoord geld lenen doet u zo

Heeft u op een korte termijn een flinke smak geld nodig? Dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om geld te lenen. Dit kunt u doen door te lenen van een bekende, wat natuurlijk erg gemakkelijk is, maar van een financiële instelling of een bank is ook goed te realiseren tegenwoordig. Wij zullen u adviezen geven om op een zo efficiënt mogelijke manier geld te lenen en wensen u veel plezier met uw geld en aankopen!

Mooiste mogelijkheid: geen geld lenen

Het mooiste is natuurlijk om geen geld te lenen. Wanneer u vooraf al een redelijk beeld heeft van uw financiële situatie kunt u ervoor kiezen om flink te gaan sparen. Zo hoeft u niks af te sluiten bij een financiële instelling en zit u nergens aan vast. Ook het lenen bij een bekende raden wij u aan om, want hier is de communicatie een stuk soepeler. Ook het rentepercentage zal op een aanzienlijk lager niveau liggen.

Verantwoord lenen: kies voor stabiliteit

Bij het afsluiten van een lening heeft u vaak de mogelijkheid om te kiezen voor een vaste rente of een variabele rente. Wij raden u aan om te kiezen voor een vast rente, want dat maakt de kosten een natuurlijk zeer stabiel. Het percentage zal dan wel wat hoger liggen, maar u heeft geen last van fluctuaties. Bij een variabele rente zal het wel aanzienlijk schommelen en daardoor heeft u geen idee welke kant de kosten op gaan.

Met BKR lenen: verantwoord?

Heeft u in het verleden al een lening gehad en heeft u moeite gehad om deze op een normale manier terug te betalen? Dan staat u ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie. Iedereen met een lening staat hierin vermeld, maar ook de gevallen waarbij het moeilijker verliep. Geld lenen met BKR registratie is natuurlijk wel mogelijk, maar het zal lastig zijn. U moet aantonen dat uw financiële situatie is verbeterd ten opzichte van voorheen. Verder is het belangrijk om na te gaan of het wel verantwoord is om geld te lenen als u in het verleden moeite heeft gehad met terugbetalen.

Share this Post