Hypotheek met BKR notering

/ april 4, 2016

Hypotheek met BKR notering

De huizenmarkt gaat momenteel door het dak en veel mensen zijn op zoek naar een hypotheek. Wanneer u ook op zoek gaat naar een hypotheek, dan zult u merken dat er bij de aanvraag van de hypotheek naar inkomensgegevens wordt gekeken. Op basis van inkomsten en lopende financiële verplichtingen wordt er vastgesteld of u wel kunt voldoen aan de betaling van de maandelijkse hypotheeklasten. Vervolgens krijgt u te horen hoeveel u kunt lenen. Tijdens deze check wordt er ook bij het Bureau Krediet Registratie gecontroleerd of u daar bent ingeschreven, en zo ja met welke gegevens. BKR hypotheken zijn hypotheken voor mensen met een achterstand bij BKR.

Een hypotheek met BKR notering

Bij deze zogeheten BKR hypotheken is men bereid om uw financiële situatie samen met u door te nemen. Vaak wordt er dan gekeken of het mogelijk is om een hypotheek te realiseren. Zo kunt ook u uw dromen uit laten komen, bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe keuken of zelfs een nieuw huis. Als iemand een BKR notering heeft, is het belangrijk om te weten om welke notering het gaat. De hypotheekaanvrager kan dit simpel achterhalen door naar de bank te gaan en een BKR-uittreksel op te vragen.

Mogelijkheden met uw BKR notering

Als iemand een A1 of A2 notering heeft, zijn er vaak hypotheken te vinden die toch afgesloten kunnen worden. De rentepercentages zijn voor dergelijke hypotheken vaak hoger. Bij sommige van deze hypotheken is het wel belangrijk dat de lener de achterstand heeft ingehaald, wat willen zeggen dat de herstelcode op het BKR dossier zichtbaar is. Helaas kunt u niet overal terecht met een A3 of A4 notering. Op de pagina BKR codering leest u meer over de verschillende noteringen.

Gaat u een hypotheek aanvragen ondanks uw BKR registratie, dan is het handig als u het een en ander van de mogelijkheden af weet. Daarbij zijn uw wensen ook van belang, bijvoorbeeld welk bedrag u wenst te verkrijgen en tegen welke rentemogelijkheden. Meer informatie over BKR hypotheken vindt u elders op deze website.

Share this Post