Wat is een BKR hypotheek?

Een BKR hypotheek is een bijzondere hypotheek. Het gaat namelijk om een hypotheek voor mensen die geen “normale” hypotheek meer kunnen afsluiten. Dit komt over het algemeen door een negatieve BKR registratie.

Wanneer u een BKR hypotheek aanvraagt, moet er dus een speciaal soort lening worden afgesloten bij uw bank of hypotheeknemer. Omdat u geld wilt lenen ondanks een negatieve BKR notering moet de bank dus op een andere manier worden gecompenseerd. Aangezien uw kredietwaardigheid twijfelachtig is, zal de bank meestal een hoger rentepercentage in rekening brengen.

BKR hypotheek ondanks BKR registratie

De BKR hypotheek adviseur zal samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo wordt er bekeken welke hypotheek het beste bij u past en wat voor u de maximale hypotheek is. Tevens zal de BKR hypotheek adviseur achterhalen wat uw financiële situatie is en welke BKR coderingen op u van toepassing zijn. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat uw negatieve BKR registratie ontstaan is door een stomme fout.

Een veelvoorkomende fout doet zich voor na een verhuizing. Vaak wordt de post dan namelijk naar het oude adres verstuurd, terwijl degenen voor wie deze post bestemd is reeds ergens anders woonachtig zijn. Ook rekeningen zult u in dat geval dus niet ontvangen, waardoor u een betalingsachterstand oploopt, die soms goed is voor een BKR notering.